Известие

Collapse
No announcement yet.

Тече масло от семерингът на вала....

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Колега, съединител се сменя само ако е заминал. Това, че се налага сваляне на скоростната кутия, не означава, че трябва и него да сменяш. Може би се бъркаш от думите на колегата, който ти каза, да изчакаш когато сменяш съединителя, тогава да оправиш и теча на масло, за да платиш само един труд. Но както разбирам в твоя случай (при положение, че прави локвичка под колата) не може да се отлагат нещата.
    Alfa Romeo 159 SW, 1.9 JTDm
    Alfa Romeo 156, 2.4 JTD
    Ex: Alfa Romeo 159, 2.4 JTDm, Subaru Legacy 2.5i,
    Alfa Romeo 156, 2.0TS

Comment

Докато щетите са още малки ги оправи, за да не береш ядове после. Сваля се скоростната кутия само, без съединител и то при приложение че теча е от упоменатото място. Някаде 40-45 лв да е този семеринг. ще ти избягат 120-130 левачета с труда сиго.
      sigpic
      Gulfstream G650 with Italian design...

Comment

Първоначално публикувано от rusiq86 Покажи съобщение
        Сваля се скоростната кутия само, без съединител и то при приложение че теча е от упоменатото място. Някаде 40-45 лв да е този семеринг. ще ти избягат 120-130 левачета с труда сиго.
        Аз като си го сменях свалях ск кут, съединител, маховик......не вярвам при 1.6 да е по различно......
        "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
        F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Първоначално публикувано от rusiq86 Покажи съобщение
          ... Сваля се скоростната кутия само, без съединител .. Някаде 40-45 лв да е този семеринг. ще ти избягат 120-130 левачета с труда сиго.
          Точно така ! Старият семеринг го режеш, а новият го нахлузваш през маховика. Предполагам е специален, за туй е толкова скъп

Comment

Е сега глупости, казвам че няма нужда да се сменя съединителя. В последният пост пита дали има нужда да го сменя, казвам че няма да го сменя, не съм го дописал но мислех че се подразбира, а й то като смъкнеш скоростна кутия, съединителя е лесен.
            sigpic

Comment

Първоначално публикувано от vladeto_ Покажи съобщение
              подобен проблем това значи ли че и съединителя си сменял при тази процедура.....
              Не съм го сменял естественно- Смених си семеринга на вала. Аз до Междене и обратно разсипах 4 литра масло и като се прибрах в София в понеделник сутрин колата беше в сервиз.
              Гипотеза о боге дает ни с чем не сравнимую возможность абсолютно все понять, абсолютно ничего не узнавая
              sprint tropheo
              155/1.8
              156/2.0 Selespeed

Comment

Свалянето на скоростната кутия е 200-220 лв при Румен и 350+ в Ванто. Съединителя е 330-500лв, семерига е малко към 40лв май.

Alfa 156 2.0ts НЯМА Я ВЕЧЕ, Alfa 145 1.6 Boxer И НЕЯ, Alfa 145 1.6ts И НЕЯ

Comment

Много скъпо колега. Ако ми пише колегата vladeto_ на PM, ще го пратя да му го сменят на доста по-човешки цени - нали и аз съм минавал по този път Само да се моли не се окажат, че има и други неща, които трябва да се оправят като я отворят (както при мен се случи) и да стане едно солидно изваждане.
                  Last edited by AlfaMan; d.m.y г., 17:08.
                  Alfa Romeo 156, 2.4 JTD
                  Alfa Romeo 156, 2.0TS

Comment

Първоначално публикувано от cassillas Покажи съобщение
                    Свалянето на скоростната кутия е 200-220 лв при Румен и 350+ в Ванто. Съединителя е 330-500лв, семерига е малко към 40лв май.
                    Тези хора да не ги е хванал вируса и да са с температура. Не го плашете човека.
                    Гипотеза о боге дает ни с чем не сравнимую возможность абсолютно все понять, абсолютно ничего не узнавая
                    sprint tropheo
                    155/1.8
                    156/2.0 Selespeed

Comment

Смяна на скоростна кутия или съединител, едно мое майсторче взема някъде 80 лв, работи чудесно и мн внимателно. Кви са тея 200 лв и нагоре!
                      sigpic

Comment

Е все пак не забравяй, че едни са цените и стандарта в София, a пък съвсем различни в провинцията. Въпреки всичко, тези цени, които са цитирани и за тук са прекалени, а тази пък която ти си написал - напълно нереална за тук.
                        Last edited by AlfaMan; d.m.y г., 22:33.
                        Alfa Romeo 156, 2.4 JTD
                        Alfa Romeo 156, 2.0TS

Comment

Working...
                        X